Parafin ile kaplanan ya da parafine batırılan karton, kâğıt, kumaş gibi yüzeyler vasıtasıyla katı ve sıvı gıdalar kolaylıkla saklanabilir çünkü parafin reaksiyon engelleyici özelliktedir.
Bir meyve parafinle kaplandığında havayla teması kesilmekte, su kaybetmemekte, çürümemekte ve gramaj kaybı olmamaktadır.
Parlak, sert ve yapışmayan (ısı etkisiyle yapışabilir) özellikteki parafinle kaplanmış bir kâğıt yağa, kopmaya, su ve su buharına karşı dirençlidir.
Bu nedenle en sık ambalajlama işine yarayan kâğıt torbaların, paketlerin ve kutuların yapımında kullanılmakta ve raf ömrünü uzatmaktadır. İçinde besin bulunan karton kutularda parafinin büyük bölümü yüzeydedir.
Parafinli kâğıtlar gündelik hayatta perakende satış sırasında et balık, katı yağ, peynir gibi besinlerin paketlenmesinde de kullanılmaktadır. Dokunulduğunda yağlı bir his veren parafin suda çözünmese de benzen, eter, kaynamış alkol, şist, petrol yağları, katran gibi kimyasallarla çözünebilmektedir.
Parafin alev alabildiğinden yangına sebep olmaması için dikkatli olunmalı, alevli ısıtıcılardan uzak tutulmalıdır.