İşlemden geçmiş, rafine edilmiş ve yağı giderilmiş durumdaki parafin sert, beyaz, tatsız ve kokusuz bir yapıya sahiptir. Kolay bulunduğu için birçok farklı alanda değerlendirilmektedir.
Dünyanın birçok ülkesinde 1800’lü yıllardan beri kullanılmakta olan parafin 1959 yılından beri de Türkiye’de kullanılmaktadır.
Parafin az önceki satırlarda belirtiğimiz gibi sadece besinleri koruma ve saklama amacıyla kullanılmamaktadır.
Sanayinin farklı dallarında elektrikli ve kimyevi yalıtım maddesi şeklinde değerlendirilen parafin eczacılıkta, tekstilde, kozmetikte, plastik ve patlayıcı maddelerin üretiminde, bağcılıkta aşılanan dalların izolasyonunda, sağlık alanında fizik tedavide yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.